TOP
Παιδική Σκηνή
ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Από 15 Οκτωβρίου
Κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 12:00

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια γεμίζει φέτος από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά γνωρίζουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας, γελώντας και διασκεδάζοντας! Μάλιστα! Και ως δια μαγείας μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν. Μαθαίνουν αβίαστα… διότι η σοφία κρύβεται στην απλότητα!

Οι μικροί θεατές μας θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή – ύμνο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη. Με διάδραση, βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ, η παράσταση δείχνει πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μία απροσεξία!

Η παράσταση παρουσιάζει τη ζωή των επιστημόνων που άφησαν εποχή με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς να παραποιεί την Ιστορία και με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να σκέφτονται. Να σκέφτονται… επιστημονικά! Όπως έκανε κάποτε ο Θαλής. Και ο Γουτεμβέργιος. Και ο Γαλιλαίος. Και πολλοί άλλοι…

Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών; Ε, λοιπόν, κανένας απ’ όσους γνωρίζουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι το 2050 η τεχνολογία θα έχει λύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Άρα η μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών δεν έχει γίνει ακόμα και επομένως οι μεγαλύτεροι εφευρέτες της ιστορίας είναι ακόμα παιδιά…

Τα παιδιά μας!

Από 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο Γκλόρια

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Βίντεο-Προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση, Μάριος Γαμπιεράκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Σταύρος Γιαννουλάδης • Θανάσης Ζερίτης • Τζεφ Μαράουι
Αλεξάνδρα Ούστα • Γιάννης Σαρακατσάνης •Κίμων Φιορέτος
Σωσώ Χατζημανώλη

Γιαννης Σαρακατσανης

Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και υποκριτική στο «Σύγχρονο θέατρο Αθήνας» του Γ. Κιμούλη και στο “School of Physical Theatre” στο Λονδίνο. Από το 2004 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδα AbOvo – στην οποία σκηνοθετεί, παίζει και γράφει – με γνωστότερα έργα τα: «Εκεί, εκεί στην Κόλαση», «Ζελόβ», «Μαμά Ελλάδα 2» και «Το Ίδρυμα», καθώς και το έργο σωματικού θεάτρου: «Ο Πλανήτης» που κέρδισε και το πρώτο βραβείο στο BE Festival του Birmingham, το 2010. Από το 2008 είναι επίσης και καλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival, το οποίο διοργανώνει η ομάδα AbOvo.

Εκτός AbOvo έχει σκηνοθετήσει, γράψει και παίξει σε πολυάριθμες παραστάσεις και είναι μέλος της ομάδας επικοινωνίας της επιστήμης SciCo παίζοντας και σκηνοθετώντας στις παραστάσεις της.

Επίσης διδάσκει σωματικό και devised θέατρο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Η ένωση Ελλήνων κριτικών τον έχει τιμήσει με μια υποψηφιότητα για βραβείο νέου δημιουργού, το 2007 και με έναν έπαινο για ανδρικό ρόλο, το 2014, ενώ το 2016 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ανδρικού ρόλου του περιοδικού Αθηνόραμα, για την παράσταση «Το Δάνειο».

Υπεύθυνος ομαδικών κρατήσεων:
Μιχάλης Ιακώβου
Τηλέφωνα:
210 5767 193 – 210 5752 978
210 9213310 – 697 4810 416